Столтенберг повідомив, що рішення про передачу Україні F-16 ще не ухвалене

Читать на русском
Українські пілоти незабаром мають розпочати навчання на винищувачах F-16, але для передачі літаків ЗСУ потрібне окреме рішення. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
Фото: AP

Українські пілоти незабаром мають розпочати навчання на винищувачах F-16, але для передачі літаків ЗСУ потрібне окреме рішення.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, його цитує портал Dagsavisen.

На озброєнні яких країн є винищувачі F-16Американські винищувачі F-16 є на озброєнні 25 країн і ще три країни чекають на постачання. Найбільше літаків, звісно, у США.

На брифінгу Столтенберга спитали, чи доцільно передавати Україні сучасні винищувачі НАТО.

«Цілком можливо. Ми згодні розпочати навчання пілотів. Але перш ніж ми поставимо сучасні винищувачі, потрібне окреме рішення», – заявив глава Альянсу.

При цьому Столтенберг зазначив, що завдяки навчанню українських пілотів союзники стають на крок ближчими до того, щоб у подальшому надати такий тип озброєння.

Нагадаємо, нещодавно речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Україна не отримає літаки F-16 до кінця цього року. При цьому глава МЗС Дмитро Кулеба вважає, що союзники поставлять винищувачі одразу після завершення тренувань українських пілотів.

Раніше колишній генерал НАТО пояснив, чому Захід зволікає із передачею Україні винищувачів F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: