Чиновник НАТО назвав помилкою свою заяву про членство України в обмін на територію

Читать на русском
Представник НАТО Стіан Єнсен назвав помилковими свої слова щодо можливої здачі Україною своїх територій в обмін на членство в Альянсі. Він зазначив, що не повинен був так говорити.
Фото: yata.no

Глава канцелярії генерального секретаря НАТО Стіан Єнсен назвав помилковими слова про можливу здачу Україною своїх територій в обмін на членство в Альянсі.

Заяву урядовця цитує портал VG.

Він зазначив, що не повинен був так говорити.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

«Мої слова були частиною ширшої дискусії щодо можливих сценаріїв майбутнього в Україні, і я не мав робити таких заяв. Це була помилка», – сказав Єнсен.

Представник НАТО також наголосив, що українці самі повинні вирішувати, на яких умовах вони будуть готові розпочати переговори, і про що вони домовлятимуться.

«Як я вже говорив у ході дебатів: це є повністю незалежним правом України. Це їм вирішувати, що робити», – заявив Єнсен.

Нагадаємо, заява представник НАТО прозвучала 15 серпня. У Міністерстві закордонних справ України одразу повідомили, що розмови про вступ України до НАТО в обмін на території є неприйнятними.

А секретар Ради національної безпеки та оборони України заявив, що пропозиція здати територію в обмін на членство в Альянсі є дивним вкидом.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, якими будуть наступні кроки України на шляху до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: