Зеленський провів телефону розмову зі Столтенбергом: що обговорили

Читать на русском
У суботу, 22 липня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.
president.gov.ua

У суботу, 22 липня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це йдеться у Telegram українського лідера.

Зеленський заявив, що сьогодні він обговорив зі Столтенбергом реалізацію домовленостей, які були досягнуті під час Вільнюського саміту Альянсу, а також подальші дії щодо інтеграції України до НАТО.

Сторони також поділилися оцінками нинішньої ситуації в Чорному морі та ризиків, які вона створює для глобальної продовольчої безпеки. До того ж вони визначили першочергові та майбутні кроки, необхідні для розблокування та сталого функціонування чорноморського «зернового коридору».

Нагадаємо, вчора, 21 липня, Зеленський провів телефонну розмову з турецьким лідером Реджепом Тайіпом Ердоганом. Головною темою переговорів двох президентів стала зернова угода.

Відзначимо, 17 липня росія офіційно відмовилася від зернової угоди. Вона також відкликала гарантії безпеки мореплавцям у Чорному морі. Згодом міноборони рф пригрозило, що з 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення. Україна відповіла дзеркальними діями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: