У Зеленського та в РНБО відреагували на заяву представника НАТО про відмову України від територій

Читать на русском
Згідно зі словами керівника РНБО, заява голови апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіана Єнссена є досить дивною, а Подоляк заявив, що це означає свідомо піти на програш демократії.
Ілюстративне фотоСлово і діло

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк різко розкритикував заяву представника НАТО про те, що Альянс може надати Україні членство в обмін на відмову від деяких територій. Водночас, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов вважає, що пропозиція здати території в обмін на членство в Альянсі є дивним вкидом.

Про це йдеться у заяві Данілова в ефірі телемарафону та повідомленні Подоляка у Twitter.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

Згідно зі словами керівника РНБО, заява голови апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіана Єнссена є «досить дивною».

«Він заявив, що нам потрібно розглядати питання здачі наших територій в обмін на членство в НАТО. Дивний такий вкид. Абсолютно незрозуміло, для чого це зроблено», - зазначив Данілов.

При цьому, Подоляк заявив, що це означає «свідомо піти на програш демократії».

«Розміняти територію на парасольку НАТО? Дивно. Тобто свідомо піти на програш демократії, заохочення глобального злочинця, консервацію російського режиму, знищення міжнародного права й обов’язкове перенесення війни на інші покоління», - зазначив представник ОПУ.

На думку Подоляка, якщо російський диктатор путін не зазнає нищівної поразки, війна обов’язково повернеться зі збільшеними апетитами Росії.

«Спроби зберегти світовий порядок і встановити «поганий мир» через, скажімо прямо, тріумф путіна не принесуть світу мир, але принесуть і ганьбу, і війну. Це стосується будь-яких форматів нового «розподілу Європи», зокрема з парасолькою НАТО. То навіщо тоді пропонувати бажаний для росії сценарій заморожування замість пришвидшення постачання зброї? Не треба заохочувати вбивць жахливими індульгенціями», - додав він.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ відреагували слова глави канцелярії генсека НАТО про те, що Україна могла б відмовитися від частини своєї території в обмін на членство в Альянсі.

Варто зазначити, що глава канцелярії генерального секретаря НАТО Стіан Єнсен також сказав, що будь-які рішення щодо переговорів та миру має приймати українська влада і що НАТО бачить «зрушення в питанні майбутнього членства України в НАТО».

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що російська федерація не повинна ставитись до вступу України до Альянсу як до загрози. Навпаки, членство в Альянсі гарантує безпеку країни-окупанта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: