Світові лідери в соцмережах: у кого найбільше фоловерів

Читать на русском

Згідно з дослідженням цифрової консалтингової фірми Kepios, майже 5 мільярдів людей або 60,6% світового населення активно користуються соціальними мережами. Середньостатистичний користувач має облікові записи на семи платформах і проводить там в середньому 2 години 26 хвилин на день. Кожен дорослий користувач соцмереж є до того ж виборцем, тому, прагнучи забезпечити з населенням прямий зв'язок, більшість політиків мають акаунти як мінімум у Facebook та Twitter, а більш демократичні – в Instagram (або навіть у TikTok). «Слово і діло» вирішило порівняти, скільки підписників у соцмережах у деяких лідерів держав.

Одним із найпопулярніших світових лідерів у соціальних мережах є прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді. Наприклад, у нього 91 млн фоловерів у Twitter: за даними World of Statistics, акаунт Моді знаходиться на восьмому місці за цим показником (у лідерах Ілон Маск, Барак Обама та Джастін Бібер).

Крім того, у прем'єра Індії 77,5 млн підписників у Instagram і 48 млн – у Facebook.

У Джо Байдена по два акаунти у Facebook, Twitter та Instagram – президентський та політичний. На сторінки американського лідера у Facebook підписано по 11 млн осіб, у Twitter – 32 млн та 37,3 млн. У Instagram Байден менш популярний – 19,6 млн та 17,4 млн підписників.

Велика аудиторія в Instagram у президента Індонезії Джоко Відодо – 54,3 млн підписників. Його Twitter та Facebook читають 19,9 млн та 10 млн користувачів відповідно.

У президента України Володимира Зеленського з усіх соціальних мереж найбільша аудиторія також у Instagram – 16,9 млн підписників. Крім того, українського лідера читають 7,3 млн користувачів Twitter та 3,2 млн – Facebook. В Україні популярні офіційні канали Зеленського у Viber та Telegram – 1,6 млн і 0,9 млн підписників відповідно.

Instagram президента Бразилії Луїса Ігнасіо Лулу да Сілви теж популярніший за інші його соцмережі – 13 млн фоловерів. Крім того, у нього 8,1 млн підписників у Twitter і 5,6 млн – у Facebook.

У президента Мексики Андреса Мануеля по 10 млн підписників у Facebook та Twitter, і 1,2 млн – у Instagram.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо один із небагатьох лідерів, у кого у Facebook підписників більше, ніж в інших соцмережах – 8,6 млн осіб. Крім того, за ним стежать 6,4 млн користувачів Twitter і 4,1 млн – Instagram.

Президент Франції Еммануель Макрон має 9,4 млн фоловерів у Twitter, 4,7 млн – у Facebook, 3,2 млн – у Instagram.

На сторінку прем'єрки Італії Джорджії Мелоні у Facebook підписано 2,8 млн осіб, у двох інших соцмережах у неї менше 2 млн підписників.

Ріші Сунака у Twitter та Instagram фоловлять 2 млн і 1,9 млн користувачів. А у Facebook за британським прем'єром стежать лише 0,5 млн користувачів.

Олаф Шольц має два акаунти в Instagram з 1,9 млн і 0,2 млн підписників, у Twitter у нього 0,8 млн підписників. Facebook-сторінка канцлера Німеччини має лише 0,1 млн підписників.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, в яких державах перші особи перебувають при владі понад 10 років.

Крім того, ми писали, скільки часу до виборів залишилось у країнах-партнерах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: