Наскільки популярні світові лідери серед своїх співгромадян

Читать на русском

Згідно з останнім опитуванням, яке провів Київський міжнародний інститут соціології, президента Володимира Зеленського на найближчих виборах підтримали би 22,7% українців. Незважаючи на такий скромний результат (а у другому турі в 2019 році за нього проголосували 73% виборців) Зеленський все одно залишається на чолі президентського рейтингу. «Слово і діло» пропонує подивитися на рівень підтримки світових лідерів в їхніх країнах.

Прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, який вже більше п'яти років у владі, на початку року підтримували 50% громадян. Трохи вище рейтинг – 51% – у канцлерки Німеччини Ангели Меркель, яка вже цієї осені залишить свій пост.

Емманюель Макрон порівняно з підсумками виборів чотири роки тому втратив підтримку французів – його підтримує 40% громадян. При цьому, як зазначає видання Le Figaro, на цьому етапі його каденції Макрон популярніший, ніж попередники – Ніколя Саркозі та Франсуа Олланд.

Діяльність прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона в лютому 2021-го схвалює 41% громадян. Джо Байден тільки місяць як заступив на посаду президента США, рейтинг його схвалення зараз – 54,5% (вище, ніж результат на виборах).

Аналітики британського Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House проводили онлайн-опитування жителів Білорусі. За його результатами з'ясувалося, що Олександра Лукашенка президентом бачать 27,4% опитаних. На виборах в серпні його офіційний результат був 80,1%.

Президенту Польщі Анджею Дуді в грудні минулого року довіряли 42,9% громадян. З таким результатом Дуда опинився на третьому місці в рейтингу довіри, його обійшли прем'єр-міністр Матеуш Моравецький і лідер опозиційного руху «Польща 2050» Шимон Холовня.

Нагадаємо, раніше ми писали, як змінювалися рейтинги президентів України через рік після виборів.

Також на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, лідери яких країн перебувають при владі понад 10 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: