Найбільша у світі приватна алкогольна компанія внесена до списку спонсорів війни

Читать на русском
Найбільша приватна міжнародна алкогольна компанія у світі Bacardi Limited внесена Україною до списку спонсорів війни. Компанія, незважаючи на початкову заяву, продовжила постачати продукцію до росії.
vershininphoto

Україна внесла бермудську алкогольну компанію Bacardi Limited до переліку міжнародних спонсорів війни. Компанія продовжує вести бізнес у росії.

Про це повідомляє Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК).

Вже 25 провідних компаній світу потрапили до переліку міжнародних спонсорів війни – НАЗКУсі внесені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії потрапляють до відомої бази даних World-Check.

Bacardi Limited – найбільша приватна міжнародна алкогольна компанія у світі, її продукція продається у понад 170 країнах. Серед відомих брендів компанії: бренді Baron Otard, D'USSÉ; джин Bombay; ром Bacardi; текіла Cazadores; горілка Grey Goose, Eristoff; віскі Dewar's, William Lawson's, Aberfeldy, Aultmore, Royal Brackla, Craigellachie, Angel's Envy та інші напої (Martini, St-Germain, Bénédictine).

«Після повномасштабного вторгнення росії в Україну Bacardi оголосила про зупинення експорту в росію та припинення вкладень у рекламу, але пізніше ця частина повідомлення зникла з її офіційної заяви. Отже, компанія продовжила постачати свою продукцію в рф на мільйони доларів і шукати нових співробітників, публікуючи оголошення про вакансії», – повідомили в НАЗК.

Російський підрозділ компанії за рік повномасштабної війни імпортував товарів на 169 млн доларів. За даними на сайті Федеральної податкової служби рф, виручка «Баккарді Рус» в 2022 році зросла на 8,5%, до 32,6 млрд рублів, а чистий прибуток – до 4,7 млрд (+206,5% порівняно з 2021 роком). Податок на прибуток до російського бюджету було сплачено на суму понад 12 млн доларів.

Нагадаємо, раніше до переліку міжнародних спонсорів війни було внесено компанію Unilever та виробника солодощів Mondelez International.

У травні до цього списку потрапила угорська фінансова компанія OTP Bank.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: