«Фінансує бюджет рф»: австрійський Raiffeisen Bank внесли до списку спонсорів війни

Читать на русском
У НАЗК розповіли, що австрійський банк скористався санкціями, які спричинили вихід із російського ринку його конкурентів, і тепер отримує величезні прибутки на території росії.
Фото: Imago Images/Chromorange

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло австрійський банк Raiffeisen Bank International до списку міжнародних спонсорів війни Росії проти України.

Про це пресслужба НАЗК повідомила у четвер, 23 березня.

Таке рішення було прийнято у зв'язку з продовженням роботи банку на території країни-окупанта та офіційним визнанням так званих «днр» та «лнр» через своє представництво в росії.

Як Євросоюз торгував із росією до і після початку повномасштабної війниЯкими були обсяги торгівлі між Європейським Союзом та росією до та після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

У НАЗК розповіли, що австрійський банк скористався санкціями, як спричинили вихід із російського ринку його конкурентів, і тепер отримує величезні прибутки на території росії. Водночас у 2022 році банк сплатив до бюджету рф у 4,8 раза більше податків, ніж за весь довоєнний рік.

«Російський підрозділ Raiffeisen Bank сплатив до бюджету рф €559 млн. Це дорівнює вартості близько 95 ракет «Калібр», якими держава-терорист регулярно обстрілює мирні українські міста», – зазначили в агентстві.

Крім того, представники банку називають війну «спеціальною військовою операцією» та надають вигідні умови кредитування російським військовим, фактично «винагороджуючи» їх за військові злочини проти України.

«Таким чином, усі ці факти та продовження операцій Raiffeisen Bank у рф означають пряму підтримку та спонсорування тероризму», – підсумували в НАЗК.

Нагадаємо, наприкінці лютого НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни компанію Metro Cash&Carry. В агентстві уточнили, що інтереси керівництва Metro тісно пов'язані з нафтогазовою та банківською сферами економіки росії.

Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що лише 9% іноземних компаній вийшли з російського ринку за рік війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: