У НАЗК додали до списку міжнародних спонсорів війни велику китайську будівельну компанію

Читать на русском
Це вже друга китайська компанія, яка потрапила в Україні в список міжнародних спонсорів війни та тероризму
Ілюстративне фотоXinhua News Agency

Одну з найбільших будівельних компаній Китаю, China State Construction Engineering Corporation (CSCEC), в Україні внесли до списку міжнародних спонсорів війни та тероризму.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Російський терор в Україні: чого домагається Росія і що її стримуєПро те, чому росія застосовує терор, чому вона типова держава нацистського спрямування, що зламало її плани щодо масового терору і знищення України – в матеріалі Слово і діло

«Попри повномасштабне вторгнення держави-терориста в Україну, компанія CSCEC не просто продовжує свою роботу в росії, але проводить зустрічі з представниками уряду рф щодо розширення своєї присутності на будівельному ринку росії, що означає підтримку і спонсорування тероризму» – сказано в повідомленні.

CSCEC є однією з найбільших будівельних компаній не тільки в Китаї, але і в усьому світі. Це вже друга китайська компанія, яка потрапила в Україну в список міжнародних спонсорів війни та тероризму – першою стала компанія Comnav Marine Ltd, яка виробляє мікроелектроніку та постачає її російським терористам.

CSCEC має на території росії дочірню компанію «Китайстрой» та реалізує масштабні інвестиційні проєкти, серед яких ряд ділових центрів і житлових комплексів в Москві, Санкт-Петербурзі, Владивостоці та інших великих містах рф.

Окрім того, дочірня компанія CSCEC може взяти участь в російській програмі по заміні західного будівельного обладнання його китайськими аналогами.

Раніше Національне агентство із запобігання корупції внесло австрійський банк Raiffeisen Bank International до списку міжнародних спонсорів війни рф проти України. Австрійський банк скористався санкціями, що спричинили вихід з російського ринку його конкурентів, і тепер отримує величезні прибутки на території рф. Разом з тим, у 2022 році банк сплатив до бюджету росії в 4,8 раза більше податків, ніж за весь довоєнний рік.

Нагадаємо, наприкінці лютого НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни французьку компанію Metro Cash&Carry. В агентстві уточнили, що інтереси керівництва Metro тісно пов'язані з нафтогазовою і банківською сферами економіки рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: