НАЗК внесло Xiaomi до списку міжнародних спонсорів війни

Читать на русском
В Агентстві розповіли, що Xiaomi не просто продовжила свою роботу в росії після початку повномасштабного вторгнення, а й наростила обсяги продажів на території країни-окупанта.
Фото: smartprix.com

Одну з найбільших технологічних компаній Китаю, Xiaomi Corporation, внесли до списку міжнародних спонсорів війни.

Про ухвалення відповідного рішення повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Китай як торговельний партнер України: як змінювалися обсяги експорту та імпортуПопри нейтральну позицію в питанні російської війни в Україні, Китай залишається важливим торговим партнером нашої країни. Про те, як змінювалися обсяги торгівлі Китаю та України – на інфографіці

Там розповіли, що Xiaomi не просто продовжила свою роботу в росії після початку повномасштабного вторгнення, але й досі залишається лідером з продажу смартфонів у країні-терористі.

«З 2018 року і до цього дня Xiaomi займає перше місце з продажу в інтернет магазинах рф, а також має велику мережу офіційних авторизованих роздрібних магазинів Mi Store по всій росії», - зазначили представники НАЗК.

Більш того, китайська компанія збільшила постачання техніки в росію на 39% у третьому кварталі 2022 року і продовжує проводити набір персоналу у свої російські офіси.

«Такі дії прямо свідчать про те, що Xiaomi Corporation спонсорує військову агресію росії проти України», – підсумували в НАЗК.

Тепер корпорацію внесуть до бази даних World-Check, яка здійснює облік осіб та організацій із підвищеним ризиком. Її використовують для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

Нагадаємо, наприкінці березня НАЗК внесло до списку міжнародних спонсорів війни китайську компанію CSCEC.

А раніше спонсором війни визнали австрійський банк Raiffeisen Bank International. Сумарно до списку внесли вже 21 міжнародну компанію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: