Угорський OTP Bank потрапив до списку спонсорів війни: причина

Читать на русском
За даними НАЗК, OTP Bank залишається одним із провідних банків на російському ринку фінансових послуг навіть після 24 лютого 2022 року.
Фото: index.hu

Угорську фінансову компанію OTP Bank внесли до списку міжнародних спонсорів війни рф проти України.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства із запобігання корупції.

В Угорщині заявили, що заплатили «надзвичайно високу ціну» за війну в УкраїніМіністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відреагував на нещодавні слова Зеленського та заявив що його країна заплатила занадто високу ціну за війну в Україні.

За даними держорганів, OTP Bank залишається одним із провідних банків на російському ринку фінансових послуг навіть після 24 лютого 2022 року.

«OTP входить до числа 50 найбільших банків росії, а по ряду напрямків входить до лідерів ринку. Він обслуговує понад 2,2 млн клієнтів і представлений більш ніж у 1 850 населених пунктах держави-терориста, що наголошує на його важливості для економіки росії, яка бореться з санкціями Заходу і намагається їх обійти», - йдеться у заяві.

Крім того, в НАЗК розповіли, що російська «дочка» угорської компанії продовжує надавати пільгові умови кредитування представникам армії рф.

Так, росіяни, які призвані на військову службу за мобілізацією або за контрактом, а також їхні сім'ї можуть подати заяву на надання відстрочки платежів за кредитами та позиками.

Нагадаємо, в середині квітня НАЗК внесла до списку міжнародних спонсорів війни китайську компанію Xiaomi.

А раніше спонсором війни визнали австрійський банк Raiffeisen Bank International. Сумарно до списку внесли вже 22 міжнародні компанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: