Вже 25 провідних компаній світу потрапили до переліку міжнародних спонсорів війни – НАЗК

Читать на русском
Усі внесені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії потрапляють до відомої бази даних World-Check.
Ілюстративне фото

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, НАЗК вже внесло 25 провідних компаній світу до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляє пресслужба Нацагенства.

Угорський OTP Bank потрапив до списку спонсорів війни: причинаЗа даними НАЗК, OTP Bank залишається одним із провідних банків на російському ринку фінансових послуг навіть після 24 лютого 2022 року.

«Від виробників жіночої косметики та харчових продуктів до банків та нафтоперевізників потрапили до переліку через те, що продовжують вести бізнес в росії, сплачувати там податки, фінансуючи вбивства українців», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окрім податків, які надходять до бюджету рф, за які потім, у тому числі, утримується російська армія, згідно з російським законодавством, такі корпорації змушені сприяти призову працівників до армії та бути залученими ресурсами до мобілізаційних заходів.

У Нацагенстві кажуть, що усі внесені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії потрапляють до відомої бази даних World-Check, що здійснює облік осіб і організацій із підвищеним ризиком та використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

«Цією базою даних користуються міжнародні інвестори та інші компанії. Тому, коли НАЗК вносить компанію до переліку, вона автоматично відображаються в базі даних червоним кольором. Таким чином той, хто хоче співпрацювати з такою компанією бачить, що це дуже ризиковано репутаційно та фінансово», – наголошують у відомстві.

Деякі відомі компанії, після внесення до переліку спонсорів війни вже заявили, що це прямо вплинуло на їх економічні показники.

Нагадаємо, в середині квітня НАЗК внесла до списку міжнародних спонсорів війни китайську компанію Xiaomi.

А раніше спонсором війни визнали австрійський банк Raiffeisen Bank.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: