ДБР затримало скандального одеського ексвоєнкома Борисова: деталі

Читать на русском
Колишній воєнком Євген Борисов намагався втекти від слідства, силовики знайшли його та затримали у Києві.
фото ДБР

Співробітники ДБР спільно з Офісом генпрокурора затримали у Києві колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова. Він намагався ховатися від слідства.

Про це повідомила пресслужба ДБР у понеділок, 24 липня.

Одеського військкома Борисова звільнено, правоохоронці розслідують його діяльність – ОК ПівденьЗа словами Гуменюк, в даний момент правоохоронці збирають доказову базу щодо Борисова. Керівництво Одеським обласним ТЦК СП довірили його заступнику.

Як повідомляється, у суботу Євгену Борисову оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та у умисному ухиленні від несення служби.

Колишній воєнком намагався втекти від слідства, при цьому використовував елементи конспірації – змінював номери телефонів, автомобілів, місцезнаходження.

Силовики шукали Борисова два дні і, зрештою, внаслідок оперативно-слідчих заходів знайшли та затримали у Києві.

«З огляду на спроби Борисова втекти від правосуддя, працівники ДБР проситимуть суд залишити його під вартою без можливості внесення застави», – йдеться у повідомленні.

Борисова підозрюють за такими статтями:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України);

  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України);

  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.409 КК України).

Санкції статей – до 10 років позбавлення волі.

ДБР затримало колишнього одеського воєнкомаДержавне бюро розслідувань

Нагадаємо, у червні журналісти провели розслідування та з'ясували, що родина на той момент чинного начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова володіє нерухомістю в Іспанії, вартість якої оцінюється в кілька мільйонів доларів. Нерухомість була куплена вже під час повномасштабного вторгнення росії.

Після цього президент Володимир Зеленський доручив Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному звільнити скандального одеського воєнкома.

Борисова звільнили, а потім оголосили йому про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: