Били та знімали на камеру: двоє військкомів потрапили у скандал із насильством та наркотиками

Читать на русском
Начальники обласного та районного військкоматів на Рівненщині знущалися з підлеглого. Вони побили чоловіка битою і потім змусили вимолювати вибачення.
скріншот з відео

На Рівненщині затримали начальників обласного та районного військкоматів. Один із них побив підлеглого дерев'яною битою, другий зняв це на телефон. А під час обшуків у одного з військкома знайшли речовину, схожу на амфетамін.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у четвер, 27 липня.

2300 звернень та 21 підозра: у Міноборони підбили проміжні підсумки перевірок військкоматівЗа словами Павлюка, в НАЗК сформовано базу, куди увійшли всі керівники та заступники керівників ТЦК, яких слід перевірити. По 102 співробітниках вже розпочато моніторинг способу життя.

За даними слідства, начальники обласного та районного військкоматів на Рівненщині дізналися, що водій стрілецької роти однієї з військових частин Рівненського районного військкомату планує доповісти про їхні порушення під час служби. За це вони вирішили побити чоловіка.

Обласний військком бив військовослужбовця битою, а районний – знімав це на телефон. Військкоми також змушували підлеглого встати на коліна та вимолювати вибачення.

ДБР викрило керівників обласного та районного військоматів Рівненщини, які побили військовогоДержавне бюро розслідувань

Історія набула розголосу.

Слідчі ДБР 26 липня провели шість обшуків у фігурантів. Було виявлено та вилучено телефони, один із них належить постраждалому. Також за місцем проживання обласного військкома знайшли биту.

Крім того, у районного військкома виявили 8 пакетів з білою речовиною, ймовірно амфетаміном. Також знайшли предмети для вживання наркотиків.

Чиновника затримали та оголосили про підозру у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах (ч.2 ст.307 ККУ).

Йому загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Головному військовому Рівненської області, який побив бійця, вручили підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 ККУ). Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Правоохоронці звернулися до суду щодо обрання заходів та усунення військкомів з посад.

Нагадаємо, в Україні продовжуються перевірки військкоматів, вже оголошено понад 20 підозр. Контроль за ТЦК посилили після скандалу з одеським військкомом Борисовим. Він зараз заарештований.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: