2300 звернень та 21 підозра: у Міноборони підбили проміжні підсумки перевірок військкоматів

Читать на русском
За словами Павлюка, в НАЗК сформовано базу, куди увійшли всі керівники та заступники керівників ТЦК, яких слід перевірити. По 102 співробітниках вже розпочато моніторинг способу життя.
Фото: susidy.city

Міністерство оборони спільно з правоохоронцями продовжує перевіряти діяльність працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (колишніх військкоматів).

Про це повідомив заступник міністра оборони Олександр Павлюк у своєму Telegram-каналі.

Міноборони хоче оптимізувати роботу військкоматів: підсумки зустрічі із головами ТЦКУ ході наради сторони, серед іншого, обговорили питання оптимізації та цифровізації роботи ТЦК СП та дотримання прав осіб, які призиваються за мобілізацією.

За його словами, у всіх регіонах було створено робочі групи, які останнім часом ухвалили понад 2300 звернень від громадян, незадоволених роботою ТЦК.

«Теми охоплюють весь спектр питань, які можуть виникнути під час взаємодії з ТЦК та СП – від корупційних проявів до якості організації роботи. Кожне звернення опрацьовується індивідуально», – повідомив Павлюк.

Під час перевірок діяльності військкоматів міністерство оборони аналізує як досвід служби та репутацію співробітників, так і інформацію у публічному просторі.

Павлюк зазначив, що правоохоронці також ведуть роботу щодо перевірки керівного складу ТЦК та СП. Так, у НАЗК сформовано базу, куди увійшли всі керівники та заступники керівників ТЦК, яких слід перевірити. По 102 співробітниках вже розпочато моніторинг способу життя.

«Активно працює і ДБР. З початку війни розслідує 106 кримінальних проваджень щодо порушень під час роботи ТЦК та СП, військово-лікарських комісій. Повідомлено про підозру 21 особі. 8 обвинувальних актів щодо 16 осіб направлено до суду», – розповіли у Міноборони.

Нагадаємо, резонанс у суспільстві викликала історія одеського військкома Євгена Борисова. За даними правоохоронців, його родина має нерухомість в Іспанії, вартість якої оцінюється в кілька мільйонів доларів. Вчора Борисова заарештували із правом внесення застави.

Раніше президент Володимир Зеленський рекомендував головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному відправити переважну більшість військкомів на фронт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: