Британія розширила санкції проти росії, Білорусі та Ірану

Читать на русском
Влада Великої Британії ввела санкції проти осіб і компаній, які постачають росії військове обладнання для війни проти України. Про це йдеться у заяві британського уряду.
Фото: Shutterstock

Влада Великої Британії ввела санкції проти осіб і компаній, які постачають росії військове обладнання для війни проти України.

Про це йдеться у заяві британського уряду.

Британія не зніматиме санкції з рф, доки Україна не отримає компенсацію за збитки від війни – МЗСТакі заходи свідчать про бажання Лондона змінити підхід до реалізації санкцій проти росії. Тепер обмеження можна буде використовувати і для того, що примусити рф виплатити компенсації.

Під обмеження потрапили 22 фізичні та юридичні особи за межами росії, а також три компанії з рф. Британія викрила їх на імпорті електроніки, яка використовується у російській військовій техніці.

Санкції, серед іншого, були введені проти:

  • двох турецьких компаній Turkik Union та Azu International за їх роль в експорті мікроелектроніки до Росії;

  • компанії Aeromotus Unmanned Aerial Vehicles Trading LLC, що базується в Дубаї, за роль у постачанні в росію дронів та компонентів для них;

  • громадянина Словаччини Ашота Мкртичева за участь у спробі угоди зі зброєю між КНДР та росією,

  • громадянина Швейцарії Ансельм Оскар Шмукі за його роль у російському секторі фінансових послуг.

Крім того, Британія затвердила нові санкції проти іранських фізичних та юридичних осіб, залучених до дослідження, розробки та виробництва БПЛА для КВІР, а також білоруських оборонних організацій, пов'язаних із виробництвом військової техніки для режиму Лукашенка.

«Сьогоднішні історичні санкції ще більше скоротять арсенал росії і закриють мережу ланцюжків поставок, що підтримують оборонну промисловість путіна, яка зараз перебуває у скрутному становищі», – заявив глава британського МЗС Джеймс Клеверлі.

Нагадаємо, в середині липня уряд країни запровадив нові санкції проти російських чиновників, причетних до незаконного вивезення дітей із території України.

А до цього Британія включила до списку санкцій 86 російських громадян і компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: