ЄС розширив санкції проти Білорусі

Читать на русском
Нові обмеження ЄС допоможуть забезпечити неможливість обходу російських санкцій через Білорусь.
depositphotos.com

Рада Євросоюзу запровадила нові санкції проти Білорусі через її причетність до військової агресії рф в Україні.

Про це повідомила пресслужба Єврокомісії у четвер, 3 серпня.

ЄС продовжив усі економічні санкції проти КремляРада ЄС офіційно прийняла рішення продовжити антиросійські санкції ще на шість місяців – до 31 січня 2024 року.

Як повідомляється, нові обмежувальні заходи забезпечать більш тісне узгодження санкцій ЄС щодо Росії та Білорусі та допоможуть забезпечити неможливість обходу російських санкцій за допомогою Мінська.

«Заходи розширюють заборону на експорт до Білорусі на низку дуже чутливих товарів і технологій, що сприяють військовому та технологічному розвитку Білорусі», – йдеться у повідомленні.

Рада ЄС також запровадила додаткову заборону на експорт вогнепальної зброї та боєприпасів, а також товарів та технологій, придатних для використання в авіації та космічній галузі. Зміни також узгоджують санкції щодо Білорусі відповідно до санкційного режиму щодо росії.

«Ці обмежувальні заходи запроваджуються у прискореному порядку через терміновість, пов'язану з боротьбою з обходом певних товарів та технологій з високим ступенем конфіденційності», – додали в ЄК.

Нагадаємо, у березні США ввели нові санкції проти Білорусі: до списку потрапили держкомпанії та літак Лукашенка. У травні Польща запровадила санкції проти представників режиму Лукашенка та деяких росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: