США розширили санкції проти рф: хто потрапив під обмеження

Читать на русском
Міністерство фінансів США оголосило про введення додаткових санкцій проти юридичних та фізичних осіб, пов'язаних із рф. Під обмеження, зокрема, потрапили російські наукові установи та особи, пов'язані із головою Чечні Рамзаном Кадировим.
Фото: ineteconomics.org

Міністерство фінансів США оголосило про запровадження додаткових санкцій проти юридичних та фізичних осіб, пов'язаних із російською федерацією.

Відповідна заява з'явилася на офіційному сайті Управління контролю за іноземними активами американського Мінфіну.

США готують запровадження нових обмежень для Китаю: які можуть бути санкціїМіністерство торгівлі США припинить постачання чіпів, вироблених Nvidia та іншими виробниками чіпів, клієнтам у КНР вже у липні.

Так, санкції запроваджуються щодо Інституту загальної фізики імені Прохорова російської академії наук, Казанського наукового центру РАН, а також Інституту фізики твердого тіла РАН.

Крім того, під обмеження потрапили дві фізичні особи з росії та ОАЕ, пов'язані з компанією Vega Strategic Services, а також з головою Чечні Рамзаном Кадировим.

Також у санкційний пакет увійшли два російські контейнерні судна - Sasco Angara та Paramushir.

Нагадаємо, 20 липня США запровадили великий пакет санкцій проти рф. До списку увійшли 18 фізичних та 95 юридичних осіб, пов'язаних із країною-окупантом.

А 28 липня нові санкції проти рф ввів і Євросоюз. Під обмеження потрапили сім громадян росії та п'ять компаній, причетні до поширення пропаганди та дезінформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: