Британія не зніматиме санкції з рф, доки Україна не отримає компенсацію за збитки від війни – МЗС

Читать на русском
Такі заходи свідчать про бажання Лондона змінити підхід до реалізації санкцій проти росії. Тепер обмеження можна буде використовувати і для того, що примусити рф виплатити компенсації.
Фото: Reuters

Уряд Великої Британії ухвалив законодавчі норми, які дозволять зберегти санкції проти росії доти, доки країна-окупант не виплатить Україні компенсацію за збитки від війни.

Про це повідомив голова британського МЗС Джеймс Клеверлі, його цитує The Guardian.

Абрамович відмовляється передати Україні кошти від продажу «Челсі» – Daily MailАбрамович хоче, щоб частина коштів, виручених від продажу футбольного клубу Челсі, пішла на допомогу росіянам, які постраждали від війни.

Такі заходи свідчать про бажання Великої Британії змінити підхід до реалізації санкцій проти росії. Тепер обмеження можна буде використовувати і для того, що примусити рф виплатити компенсації.

«Оскільки Україна продовжує захищатися від вторгнення росії, нам очевидні жахливі наслідки путінської війни. Потреби України у реконструкції величезні та будуть величезними. Завдяки нашим сьогоднішнім заходам ми посилюємо підхід Британії до санкцій, підтверджуючи, що країна готова використовувати санкції, щоб гарантувати, що росія заплатить за відновлення країни, на яку вона так безрозсудно напала», – заявив Клеверлі.

Нагадаємо, в середині травня Британія запровадила черговий пакет санкцій проти російських громадян та компаній. Під обмеження потрапили 86 фізичних та юридичних осіб.

Раніше повідомлялося, що Британія надасть Україні засоби протиповітряної оборони на суму 92 млн фунтів стерлінгів (116 млн доларів США). Крім того, Лондон виділить понад 20 млн доларів на посилення кіберзахисту України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: