Британія вводить санкції проти 86 російських громадян та компаній

Читать на русском
Велика Британія запровадила нові санкції щодо росії. До списків потрапили 86 фізичних та юридичних осіб.
Reuters

Велика Британія запровадила санкції щодо 86 фізичних та юридичних осіб, пов'язані з російським енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним та фінансовим секторами.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

Зеленський затвердив ще один пакет санкцій: до списку потрапили компанії, пов'язані із МедведчукомЗеленський зазначив, що під контролем окремих суб'єктів іноді знаходилися навіть об'єкти критичної інфраструктури та ключові стратегічні підприємства.

Раніше прем'єр-міністр Ріші Сунак анонсував також заборону імпорту російських алмазів і металів, включаючи алюміній, нікель і мідь.

Під нові британські санкції потрапили 9 компаній, пов'язаних із російською державною атомною енергетичною компанією «Росатом» і які виробляють передові матеріали та технології, зокрема лазери. Серед них компанія UMATEX, яка виробляє композитні матеріали на основі вуглецевого волокна, які можуть бути використані у військових цілях, та TRINITI, чиї дослідження та розробки в галузі лазерної фізики безпосередньо фінансуються із державного оборонного замовлення.

Обмеження ведені щодо п'яти фінансових організацій: «Дома.РФ», Металлінвестбанку, Росбанку, Всеросійського банку розвитку регіонів та Тінькофф-банку.

Під санкції потрапили також окупаційний керівник ЗАЕС Олег Романенко, засновник «Російської мідної компанії» Ігор Алтушкін, гендиректор концерну «Калашников» Володимир Лепін, 13 членів ради директорів «Газпром нафти» та 5 членів ради директорів «Транснафти».

Обмеження також торкнуться 24 осіб та компаній, що пов'язані з транспортними послугами. У списку Pawell Shipping Co та Державна зернова корпорація, які займалися систематичною крадіжкою українського зерна, та шість російських судноплавних компаній, у тому числі Sun Ship Management.

Нагадаємо, Європейський Союз не планує офіційно запроваджувати санкції проти російської атомної компанії «Росатом».

Раніше Британія ввела санкції проти Оксани Марченко та сімей російських мільярдерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: