Євросоюз запровадив нові санкції проти рф – подробиці

Читать на русском
Рада Євросоюзу в п'ятницю, 28 липня, ввела санкції проти семи громадян росії та п'яти компаній, причетних до поширення пропаганди та дезінформації.
Фото: economic-policy.org

Рада Євросоюзу ввела санкції проти семи громадян росії та п'яти компаній, причетних до поширення пропаганди та дезінформації.

Про це повідомили у пресслужбі Ради ЄС.

Європа і надалі послаблюватиме росію за допомогою санкцій – фон дер ЛяєнСанкції ЄС проти росії посилюватимуться з часом і матимуть дедалі більший довгостроковий вплив на економіку рф, заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Обмеження стосуються фізичних та юридичних осіб, відповідальних за проведення цифрової кампанії, спрямованої на спотворення інформації та поширення пропаганди для підтримки війни росії проти України.

«Ця кампанія, в якій брали участь державні органи та інші структури, спирається на підроблені веб-сторінки, що узурпують ідентичність національних ЗМІ та державних веб-сайтів, а також підроблені облікові записи у соціальних мережах», - уточнили в пресслужбі.

Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що ЄС і далі реагуватиме на інформаційні загрози з боку росії за допомогою всіх доступних інструментів.

Нагадаємо, у червні Рада ЄС затвердила 11-й пакет санкцій проти росії. До списку експортних обмежень потрапили 87 компаній оборонної промисловості, у тому числі компанії третіх країн, які причетні до продажу дронів з Ірану.

Раніше повідомлялося, що США та Канада також ввели нові санкції проти рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: