Данілов заявив, що бунт Пригожина був спецоперацією рф, погодженою з путіним

Читать на русском
Червневий бунт ватажка ПВК Вагнер Євгена Пригожина був заздалегідь спланований російською владою. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.
Фото: УНІАН

Червневий бунт ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина був заздалегідь спланований російською владою.

Такими даними в ефірі телемарафону поділився секретар РНБО Олексій Данілов.

Пригожин виступив перед «вагнерівцями» у Білорусі та розкрив найближчі плани ПВКУ своєму виступі командир вагнерівців назвав ганьбою дії окупантів в Україні. Він також заявив, що ПВК нібито допоможуть перетворити білоруську армію на другу армію світу.

За його словами, вся операція була погоджена з російським диктатором володимиром путіним.

«Сьогодні вже можна сказати, що це була спецоперація, яка була погоджена з путіним. Для виявлення тих генералів, які були не зовсім налаштовані саме до путіна та його оточення. Вже є розуміння кількості генералів, які були усунуті», – розповів секретар РНБО.

Разом з тим, Данілов висловив упевненість у тому, що внутрішньополітична ситуація в росії лише погіршуватиметься.

«Ми вважаємо, що загострення буде взимку цього року, тому що людей, які розуміють, куди їх завів путін, з кожним днем стає дедалі більше», – сказав чиновник.

Нагадаємо, спецслужби США ще в середині червня знали, що ватажок «Вагнера» планує бунт. За інформацією ЗМІ, про підготовку бунту могли знати і російські спецслужби, і, ймовірно, їхні представники сподівалися на успіх.

Прагнучи викорінити нелояльність серед військових після бунту, Кремль розпочав масштабні чистки у керівництві російської армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: