Пригожин виступив перед «вагнерівцями» у Білорусі та розкрив найближчі плани ПВК

Читать на русском
У своєму виступі командир вагнерівців назвав ганьбою дії окупантів в Україні. Він також заявив, що ПВК нібито допоможуть перетворити білоруську армію на другу армію світу.
Фото: росЗМІ

Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин уперше після невдалого бунту виступив перед своїми бойовиками.

Відео «звернення» Пригожина до найманців опублікували близькі до ПВК Telegram-канали.

На місці Пригожина я був би обережний з тим, що їм – БайденБайден повідомив, що не знає ні про місцезнаходження Пригожина, ні про його нинішні відносини з путіним, але жартома застеріг ватажка вагнерівців від можливого отруєння.

У своєму виступі командир вагнерівців назвав ганьбою дії окупантів в Україні.

«Те, що відбувається на фронті – це ганьба, в якій нам не треба брати участь. Потрібно дочекатися того моменту, коли ми зможемо проявити себе по повній програмі. Тому ухвалено рішення, що ми знаходимося тут, у Білорусі, якийсь час», – сказав Пригожин.

Він заявив, що «вагнерівці» нібито допоможуть перетворити білоруську армію на «другу армію світу», а якщо буде потрібно, то й «вступляться» за режим Лукашенка.

«Зараз готуємось, підвищуємо свій рівень, а потім у новий шлях – в Африку. І, можливо, потім ми повернемося до «СВО» у той момент, коли будемо впевнені, що нас не змусять осоромити самих себе та наш досвід», – заявив ватажок ПВК.

Точний час та дата запису відео, як і місцезнаходження бойовиків, у публікації не вказані.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, до Білорусі приїхала вже шоста колона «вагнерівців». Раніше в Міноборони Білорусі заявили, що бойовики «Вагнера» вже розпочали навчання військових.

Разом з тим, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, за результатами якого заявив, що загроза з боку Білорусі відсутня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: