Путін має намір зберегти ПВК «Вагнера» у якості бойової сили окремо від Пригожина – ISW

Читать на русском
Риторика володимира путіна підтверджує, що він хоче зберегти групу Вагнер як бойову силу, відокремивши її від Євгена Пригожина, зазначили у ISW.
Колаж: 24 канал

Президент рф володимир путін прагне зберегти найманців групи «Вагнера» як бойову силу після їх збройного повстання. При цьому він намагається відокремити очільника ПВК Євгена Пригожина від її керівництва та сил.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російський диктатор в інтерв'ю агентству новин «КоммерсантЪ» підтвердив, що 29 червня він зустрівся з Пригожиним і 35 командирами ПВК «Вагнера».

Путін заявив, що запропонував бойовикам можливість служити під командуванням командира з позивним «Сєда», який командував «вагнерівцями» протягом останніх 16 місяців.

Аналітики підкреслюють, що це є черговим підтвердженням прагнення Кремля зберегти угруповання як «згуртовану бойову силу, відокремивши його від Пригожина».

За словами путіна, багато камандирів «Вагнера» нібито погодились на його пропозицію. У той же час Пригожин заперечує це і говорить, що його бойовики з таким рішенням не погоджуються.

«Путін, ймовірно, намагається показати Пригожина як проблему, на відміну від лояльних командирів вагнерів», – зауважили аналітики.

Нагадаємо, у Кремлі заявили, що путін і Пригожин зустрічалися після заколоту.

Також у Пентагоні заявили, що «вагнерівці» не беруть участь у боях в Україні.

Раніше в Інституті вивчення війни зазначили, що Пригожин і бойовики «Вагнера» досі мають повну свободу в Росії.

Президент США Джо Байден сказав, що на місці Пригожина був би обережний із тим, що їсть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: