Американська розвідка заздалегідь знала про бунт Пригожина – WP

Читать на русском
Спецслужби США отримали дані, що ватажок вагнерівців Євген Пригожин планує збройні дії проти російського оборонного відомства, ще в середині червня.
Reuters

Спецслужби США отримали дані, що ватажок «вагнерівців» Євген Пригожин планує збройні дії проти російського оборонного відомства, ще в середині червня.

Про це пише Washington Post.

У мережі обговорюють невдалий військовий переворот ПригожинаВійськовий переворот у росії скасовується. У соцмережах обговорюють домовленості Пригожина та Кремля.

За словами офіційних осіб, точний характер і терміни планів Пригожина не були відомі до останнього, проте один американський чиновник заявив, що «було достатньо сигналів, щоб сказати керівництву, що щось негаразд».

У США протягом останніх двох тижнів висловлювалося «високе занепокоєння» з приводу того, що може статися у росії, адже будь-яка нестабільність могла означати загрозу контролю над ядерним арсеналом рф.

За словами офіційних осіб, ключовим поштовхом для Пригожина став наказ Міністерства оборони Росії від 10 червня про те, що всі добровільні загони мають підписувати контракти з урядом.

«Хоча у наказі група Вагнера не згадувалась, сенс був зрозумілий: захоплення найманців Пригожина, які відіграли важливу роль у військовій кампанії росії в Україні та допомогли здобути деякі з її найпомітніших тактичних перемог», – додали у виданні.

Нагадаємо, повстання Пригожина протривало лише день. Попри те, що він контролював територію росії площею майже 5 тисяч квадратних кілометрів, ввечері 24 червня ватажок погодився зупинити рух колон своїх бойовиків.

Згодом стало відомо, що кримінальну справу стосовно Пригожина закриють, він «піде в Білорусь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: