Спецслужби рф могли знати про плани Пригожина і, ймовірно, сподівалися на успіх заколоту – CNN

Читать на русском
За даними журналістів, є окремі натяки на те, що представники спецслужб рф знали про заколот і, мабуть, хотіли, щоб він увінчався успіхом.
Фото: росЗМІ

Російські спецслужби могли заздалегідь знати, що ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин готує бунт.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела у європейській розвідці.

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

За даними журналістів, є «натяки» на те, що окремі представники спецслужб Росії знали про заколот і, мабуть, хотіли, щоб він увінчався успіхом.

«Вони могли знати та не говорити про це, а вирішити допомогти цьому стати успішним. Є деякі натяки на це, є попередні дані», – розповіло джерело.

На запитання, чи знав про змову генерал Сергій Суровікін представник розвідки відповів: «Ситуація ще туманна. Це було б припущенням. Час все покаже».

Чиновник також зазначив, що розвідка досі «не знає всього, що було в угоді, укладеній за посередництва Лукашенка».

Нагадаємо, повстання Пригожина тривало лише день. Незважаючи на те, що він контролював територію росії площею майже 5 тисяч квадратних кілометрів, увечері 24 червня ватажок погодився зупинити рух колон своїх бойовиків.

За інформацією ЗМІ, американські спецслужби ще в середині червня знали, що ватажок вагнерівців планує бунт.

Раніше також писали, що генерал Сергій Суровікін, який минулого року командував російським угрупуванням військ в Україні, міг заздалегідь знати про плани Євгена Пригожина підняти повстання проти військового керівництва росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: