Кремль почав масштабну чистку в керівництві армії рф після бунту Пригожина – WSJ

Читать на русском
Після бунту Пригожина в росії було затримано 13 високопоставлених офіцерів, 15 – відсторонено від служби. Кремль проводить масштабну чистку у керівництві армії.
dzen.ru

Прагнучи викорінити нелояльність серед військових після бунту Євгена Пригожина, Кремль почав масштабну чистку в керівництві російської армії.

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

Що чекає на росію після бунту Пригожина: чотири сценарії від Atlantic CouncilПісля бунту Пригожина майбутнє росії може розвиватися за одним із чотирьох сценаріїв. Країною може продовжувати правити ослаблений путін, в рф з'явиться новий режим, буде громадянська війна або до влади прийде налаштована на реформи опозиція.

За інформацією співрозмовників видання, після спроби заколоту було затримано для допиту 13 високопоставлених офіцерів (деяких потім відпустили), 15 – відсторонено від служби.

«Затримання призначені для очищення лав від тих, кому, як вважається, більше не можна довіряти», – каже джерело.

Серед затриманих – командувач ВКС рф генерал Сергій Суровікін. Джерела WSJ повідомляють, його тримають не в СІЗО, але регулярно допитують: слідчим цікаво, чи він грав якусь роль у бунті Пригожина.

Затримано, але було звільнено заступника Суровікіна генерал-полковника Андрія Юдіна та генерал-лейтенанта Володимира Алексєєва (першого заступника начальника ГРУ Генштабу). Вони тимчасово відсторонені від виконання обов'язків і перебувають під наглядом, їхнє пересування обмежене.

Крім того, було затримано генерал-полковника Михайла Мізинцева, який з травня є заступником командира «Вагнера». У квітні його було звільнено з міністерства оборони.

Нагадаємо, за інформацією американської розвідки, Суровікін та інші російські генерали могли знати про плани Пригожина влаштувати заколот.

Окрім Суровікіна, довгий час не з'являвся на публіці начальник Генштабу Валерій Герасимов. Він та міністр оборони Сергій Шойгу були головними учасниками конфлікту з Пригожиним.

Днями у росії показали запис нараду за участю Герасимова.

За словами президента Володимира Зеленського, у росії може статися ще один заколот чи навіть революція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: