Балістична ракета КНДР впала біля берегів росії – Reuters

Читать на русском
Північна Корея запустила неідентифіковану балістичну ракету, що впала біля берегів росії. Інцидент розслідує міністерство оборони рф.
фото: aa.com.tr

Північна Корея (КНДР) запустила міжконтинентальну балістичну ракету. Вона впала в територіальні води російської федерації. Наразі російська влада проводить розслідування.

Про це повідомляє агенція Reuters, із посиланням на заяву заступника міністра закордонних справ країни-агресора Андрія Руденка.

В арсеналі яких країн є балістичні ракетиВ арсеналі яких країн є балістичні ракети та якої дальності – на інфографіці. Міжконтинентальні балістичні ракети є у арсеналі семи країн.

Згідно зі словами російського чиновника, міністерство оборони росії розслідує цей інцидент, але «поки не має чіткої інформації про те, що ракета впала на території рф».

Раніше Об’єднаний комітет начальників штабів у Сеулі повідомив, що Північна Корея випустила неідентифіковану балістичну ракету у Японське море.

При цьому, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин минулого року назвав статус КНДР як ядерної держави «незворотним» і закликав до подальшого розвитку зброї, особливо тактичної ядерної зброї.

У відповідь Сеул і Вашингтон пообіцяли, що Пхеньян зіткнеться з ядерною помстою та «кінцем» свого нинішнього уряду, якщо той вирішить застосувати проти них ядерну зброю.

Нагадаємо, 12 липня Північна Корея запустила міжконтинентальну балістичну ракету, яка летіла понад 70 хвилин.

Міністри закордонних справ «Групи семи» та Високий представник Євросоюзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель засудили черговий пуск балістичної ракети Північною Кореєю.

Раніше Північна Корея заявила, що американські літаки-розвідники вторглися до її повітряного простору.

Також повідомлялося, що в Північній Кореї стотисячний натовп вимагав ядерного удару по США.

Крім того, КНДР пригрозила G7 за спробу «порушити ядерні інтереси» країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: