Північна Корея запустила дві балістичні ракети

Читать на русском
КНДР знову запустила балістичні ракети у Японське море. Вони пролетіли близько 400 кілометрів і впали в море.
Shutterstock

Північна Корея увечері у понеділок, 24 липня, запустила дві балістичні ракети у бік Японського моря.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на південнокорейських військових та Міністерство оборони Японії.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

За даними Південної Кореї, запущені ракети пролетіли близько 400 км, перш ніж впасти в море – за межами виняткової економічної зони Японії.

Пуски сталися за кілька годин після того, як атомний підводний човен США увійшов у військово-морську базу на південнокорейському острові Чеджудо для завантаження військового спорядження.

Зазначимо, 18 липня Північна Корея запустила дві балістичні ракети у напрямку Японського моря, а 22 липня – крилаті ракети у напрямку Жовтого моря.

Нагадаємо, 12 липня КНДР здійснила найтриваліший зі своїх пусків: міжконтинентальна балістична ракета летіла 74 хвилини. Причому, за інформацією ЗМІ, ракета впала у територіальні води росії.

У червні у Пхеньяні відбулися масові мітинги на честь 73-х роковин початку Корейської війни. Серед більш ніж 100-тисячної юрби лунали заклики до «війни помсти», щоб знищити США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: