Північна Корея заявила, що американські літаки-розвідники вторглися в її повітряний простір

Читать на русском
Північна Корея звинуватила літаки-розвідники та безпілотники США у порушенні її повітряного простору та пригрозила їх збивати.
Колаж: Слово і діло

Північна Корея звинуватила літаки-розвідники та безпілотники США у порушенні її повітряного простору, та пригрозила їх збивати.

Про це повідомляє Yonhap News Agency.

У Міноборони КНДР заявили, що впродовж минулого тижня американські літаки-розвідники RC-135, U-2S і RQ-4B здійснювали «провокаційні» польоти над Японським і Жовтим морями з 2 по 9 липня.

«США доведеться дорого розплатитися за свою провокаційну повітряну розвідку, яка проводиться із вторгненням у наш повітряний простір без повідомлення. Немає жодної гарантії того, що не відбудуться шокуючі події, такі як знищення стратегічного літака-розвідника американських ВПС над Східним морем (Японське море)», – повідомило офіційне Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК), цитуючи речника військового відомства.

Чиновник Міноборони Північної Кореї послався на минулі інциденти, коли КНДР збила американські літаки, у тому числі розвідувальний літак EC-121 у 1969 році та військовий вертоліт у 1994 році.

У заяві також вчергове піддано критиці заплановане США розгортання ядерного підводного човна на Корейському півострові, про що Сеул домовився з Вашингтоном у рамках посилення стримування загроз з боку КНДР.

Нагадаємо, Північна Корея оголосила про випробування твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети.

Також у Північній Кореї стотисячний натовп вимагав ядерного удару по США.

Раніше президент США Джо Байден попередив про зникнення режиму КНДР у разі ядерного удару по США чи країнах НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: