Ми потопимо весь флот путіна, якщо він підійде до українських портів – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський пояснив, чому путін тероризує прибережні міста України регулярними ракетними атаками. За його словами, в рф обрали таку тактику, оскільки бояться направляти свої кораблі до українських портів.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський пояснив, чому путін тероризує прибережні міста України регулярними ракетними атаками.

Заяву, присвячену цій темі, глава держави зробив в інтерв'ю бразильському порталу Globo.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

За словами Зеленського, путін обрав тактику ракетного терору, оскільки боїться направляти свої кораблі до українських портів.

«Чи адекватно, що людина стріляє по портах? Тобто він не може окупувати ці порти - неможливо. У нього немає можливості, ми просто потопимо весь його флот, якщо він підійде до нас так близько, і він це чудово знає. Тому він стріляє по Одесі, портах, історичному центру. Це терористичний акт, щоб тероризувати населення, сподіваючись, що воно здасться, зламається, не витримає», – сказав президент.

Він також зазначив, що на даний момент путін – єдина людина, яка має намір погрожувати продовольчій безпеці світу.

«Путін одержує відповідні результати. Головне – відсутність конкуренції. Світ отримує дорожчий дефіцитний продукт, а він зможе маніпулювати цим на інші держави», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, британська розвідка заявила, що у Чорному морі різко зріс градус протистояння після зриву росією зернової угоди.

Раніше у Держприкордонслужбі повідомили, що російські військові кораблі почали погрожувати цивільним суднам, які прямують до українських портів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: