У Чорному морі різко зріс градус протистояння – британська розвідка

Читать на русском
Чорноморський флот змінив свою позицію після того, як росія вийшла з зернової ініціативи. Рф вивела в акваторію між Одесою і Босфором воєнний корабель.
фото ЕРА

Росія після виходу із зернової угоди проводить передислокацію суден Чорноморського флоту. Цей факт свідчить про збільшення ризиків протистояння у Чорному морі.

Про це йдеться у новому звіті на основі розвідданих Міноборони Великої Британії.

Екскомандувач НАТО розповів, як Альянс може захистити кораблі з українським зерном у Чорному моріДжеймс Ставрідіс вважає, що НАТО чи спеціальна коаліція на чолі зі США могли б створити конвої для супроводу кораблів із українським зерном у Чорному морі.

Так, Чорноморський флот змінив свою позицію після того, як росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи. Рф вивела в акваторію між Одесою і Босфором багатоцільовий воєнний корабель «Сергій Котов», ймовірно, для перехоплення комерційних суден, що прямують до України.

«Існує ймовірність, що він стане частиною цільової групи з перехоплення комерційних суден, які, на думку росії, прямують до України. Чорноморська зернова ініціатива пом'якшила участь Чорного моря у війні: зараз існує потенціал для зростання інтенсивності та масштабів насильства в цьому районі», – зазначають аналітики.

Нагадаємо, 25 липня Міноборони росії повідомило про нібито атаку з боку Збройних сил України на патрульний корабель «Сергій Котов» двома безекіпажними катерами.

Перед цим Міноборони рф пригрозило кораблям, які прямуватимуть до портів України. У Міноборони України відповіли на погрози росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: