Кораблі рф погрожують цивільним суднам у Чорному морі: ДПСУ опублікувала аудіоперехоплення

Читать на русском
Російські військові кораблі почали погрожувати цивільним суднам, які прямують до українських портів. Про це повідомили у ДПСУ.
Фото: atlanticcouncil.org

Російські військові кораблі почали погрожувати цивільним суднам, які прямують до українських портів.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

В Міноборони відповіли на погрози рф атакувати судна, які прибувають в українські портиМіноборони повідомляє, що з 00:00 21 липня 2023 року всі кораблі, які прямують в російські та тимчасово окуповані українські порти, розглядатимуться Україною як судна, що перевозять вантажі військового призначення.

Прикордонники опублікували фрагмент радіопереговорів росіян із торговим кораблем. Зазначається, що окупанти, порушуючи всі норми міжнародного морського права, почали відкрито погрожувати цивільному судну.

«Попереджаю вас про заборону руху до портів України. Перевезення судном будь-якого вантажу в Україну вважається російською стороною потенційним транспортуванням військового вантажу. Країна, під прапором якої йде судно, вважається втягнутою у конфлікт в Україні», – заявила російська сторона.

У ДПСУ не зазначили, коли відбувся цей інцидент. Також невідомо, якому саме судну загрожували рашисти.

Нагадаємо, британська розвідка заявила, що у Чорному морі різко зріс градус протистояння після зриву росією зернової угоди.

А у ЗСУ повідомили, що на сьогоднішній день є кілька факторів, які вказують на те, що росія готується до блокади Чорного моря.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: