Папа Римський закликав росію відновити зернову угоду

Читать на русском
Папа Римський Франциск під час недільної молитви звернувся із закликом до російської сторони відновити дію Чорноморської зернової угоди.
Vatican News

Папа Римський Франциск під час недільної молитви звернувся із закликом до російської сторони відновити дію Чорноморської зернової угоди.

Про це повідомляє Vatican News.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

Понтифік у неділю, 30 липня, з вікна Апостольського палацу на площі Святого Петра у Ватикані закликав представників російської влади, відновити Чорноморську ініціативу, щоби була можливість безпечно транспортувати зерно з України.

«Не припиняймо молитися за Україну, де війна нищить все, також і зерно. Це тяжка образа Бога, бо зерно – це Його дар, щоби прогодувати людство. Й волання братів і сестер, які страждають від голоду, підноситься аж до неба», – сказав Франциск.

Нагадаємо, у МВФ прогнозують, що ціни на зерно у світі зростуть на 10-15% після припинення дії Чорноморської ініціативи.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що всі держави, які найбільше страждають через зростання цін на продовольство, особливо в Африці та Азії, мають глобально відповісти на продовольчий терор росії.

Нещодавно на зустрічі лідерів країн Африки з путіним, присвяченій війні в Україні, президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса закликав російського диктатора відновити зернову ініціативу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: