ЗСУ просунулися вперед на Бахмутському напрямку – ISW

Читать на русском
Українські військові ведуть контрнаступальні дії на кількох ділянках фронту. Є просування на Бахмутському напрямку.
Фото: Генштаб ЗСУ

28 липня українські захисники проводили наступальні операції щонайменше на 3-х ділянках фронту і просунулися вперед під Бахмутом.

Про це говориться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що українські військові продовжують контрнаступальні операції на північному та південному флангах Бахмута. Також заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські сили продовжують просування на південь від Бахмута.

Також один з російських «воєнкорів» заявив, що ЗСУ просунулися вперед біля Курдюмівки та Андріївки.

Крім того, російські «воєнкори» стверджували, що українські сили продовжують наземні атаки вздовж кордону Донецької та Запорізької областей біля Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки) та Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки).

Також експерти ISW зазначили, що ЗСУ просунулися на відстань до 10-12 кілометрів від основної лінії оборони росіян на Бердянському напрямку.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ повідомили, що російські десантники відмовилися воювати за Старомайорське та пошкодили військову техніку.

Також командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що на Бахмутському напрямку ЗСУ почали застосовувати контрбатарейну боротьбу.

Раніше ЗСУ звільнили Старомайорське на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: