В ISW заявили про великий наступ ЗСУ на півдні

Читать на русском
ЗСУ досягли успіхів у районі Оріхова. Це підтверджують як російські, так і українські джерела, зазначили в ISW.
Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України розпочали велику контрнаступальну операцію на заході Запорізької області та, імовірно, мають успіхи біля Оріхова.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією аналітиків, джерела у Міноборони рф та кілька російських «воєнкорів» заявили про фронтальну атаку ЗСУ в напрямку села Роботине, що в 10 км на південь від Оріхова.

На геолокаційних кадрах видно, що під час атаки українська армія, ймовірно, просунулася на відстань до 2,5 км на схід від Роботиного. Але росіянам вдалося дещо відтіснити українських захисників – вони застосували тактику гнучкої оборони, сказано у звіті.

Також експерти зазначили, що ЗСУ перекинули у цей район свіжі сили, тоді як росіяни, лишаючись без ротації та не маючи підкріплення, притиснуті до лінії фронту в цьому секторі.

«Такі умови можуть дозволити Україні почати більш успішне просування на південь від Оріхова протягом найближчих тижнів», – наголосили аналітики.

Крім того, українські та західні офіційні особи припустили, що атаки в напрямку Роботиного вказують на перелом у контрнаступі ЗСУ. За словами двох анонімних чиновників Пентагону, «основний удар контрнаступу ЗСУ розпочався по-справжньому».

Нагадаємо, ЗСУ отримали ще 1700 дронів для контрнаступу.

Також у Міноборони назвали причини, що уповільнюють контрнаступ ЗСУ.

Крім того, у ЗСУ спростували інформацію про втрату трьох населених пунктів на Куп'янському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: