Російському пропагандисту Красовському повідомили про нову підозру

Читать на русском
Російському пропагандисту Антону Красовському, який закликав топити та спалювати українських дітей, СБУ повідомила про нову підозру.
Фото: krasovkin/Instagram

Колишньому директору російської пропагандистської телекомпанії Russia Today Антону Кузнєцову-Красовському повідомили про нову підозру.

Про це повідомляє СБУ.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

Підозра була оголошена за епізод, який стався восени минулого року: «Так, в одному з нещодавніх ефірів своєї авторської програми він публічно закликав топити і спалювати українських дітей. Цей сюжет вийшов у телевипусках Russia Today, а також на власних каналах російського пропагандиста в «Ютуб» і «Телеграм», які налічують декілька сотень тисяч підписників».

Красовському повідомили про підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду (діяння, навмисне вчинене з метою повного чи часткового знищення національної та етнічної групи шляхом позбавлення життя членів такої групи)).

Нагадаємо, у лютому український суд заочно засудив Красовського до п'яти років ув'язнення з конфіскацією майна за підтримку повномасштабної російської агресії, виправдання злочинів рф та заклики до геноциду українського народу.

На інфографіці «Слово і діло» – хто із проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: