Російські пропагандисти поширюють фейки про бої на Харківщині

Читать на русском
Російські пропагандисти на тлі подій із вагнерівцями почали поширювати фейки про захоплення міста Вовчанськ у Чугуївському районі та бої за село Руська Лозова у Харківському районі.
Freepik

Російські пропагандисти на тлі подій із «вагнерівцями» почали поширювати фейки про захоплення міста Вовчанськ у Чугуївському районі та бої за село Руська Лозова у Харківському районі.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Він наголосив, ворог періодично намагається вкинути до інформпростору фейкову інформацію про захоплення тих чи інших населених пунктів, що дестабілізувати ситуацію. Зокрема, пропагандисти писали, що колони ПВК «Вагнер», які йшли на Москву, повернули на Білгород і перетнули кордон із Харківською областю. І в результаті бойових дій «Вовчанськ взятий і йдуть бої за Руську Лозову».

«Варто довіряти лише повідомленням з офіційних джерел. На сьогодні під тимчасовою окупацією перебувають 29 населених пунктів Харківщини. Жодного просування у ворога на території Харківської області немає», – заявив Синєгубов.

Він відзначає, що ситуація на фронті в області повністю контролюється ЗСУ.

«Наші захисники надійно утримують свої позиції та не поступилися жодним сантиметром нашої території. Ворог не відмовився від планів захопити Харківщину та постійно намагається випробувати нашу оборону на міцність, використовує диверсійно-розвідувальні групи. Але усі спроби покращити своє тактичне положення зустрічають рішучий спротив ЗСУ та не мають успіхів», – додав очільник області.

Тим часом у Міноборони Британії повідомляли, що з початку літа ЗСУ відвоювали більше територій, ніж росія захопила взимку.

А міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що звільнення групи населених пунктів останніми тижнями було «не головною подією» у запланованому контрнаступі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: