Подоляк прогнозує тривалий і складний контрнаступ України

Читать на русском
Контрнаступ ЗСУ буде складним та тривалим, зазначив Подоляк. Він сподівається, що в якийсь момент оборона росії обрушиться на одному з напрямків, і тоді події розвиватимуться стрімко.
Фото: Офіс президента України

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прогнозує, що нинішній контрнаступ ЗСУ буде тривалим та складним.

В інтерв'ю AFP він констатував, що прогрес іде «повільніше, ніж нам хотілося б».

Залужний розповів, як ставиться до заяв про «повільний» контрнаступ ЗСУЗалужний сказав, що його дратують розмови про повільний контрнаступ ЗСУ. Він наголосив, що це не шоу – кожен метр звільненої землі дається кров'ю.

«Безперечно, ця операція буде досить складною, тривалою і займе досить багато часу», – сказав Подоляк.

Серед труднощів, з якими стикається українська армія, він назвав сильно заміновану територію, проблеми з логістикою (наприклад, з постачанням зброї) та перевагу росії в небі.

За його словами, Україні потрібно додатково 300 одиниць бронетехніки та десятки винищувачів F-16 для прискорення наступу. Щоб закрити небо, особливо у прифронтовій зоні, Україні, за словами Подоляка, потрібно до 80 літаків F-16.

При цьому Подоляк зазначив, що успіхи в контрнаступі все ж таки є: кількість наступальних операцій поступово зростає, і це ще не всі підготовлені бригади відправлені в бій.

Він висловив сподівання, що наступ «може в якийсь момент обрушити оборону росії на тому чи іншому напрямку, і в цьому випадку події розвиватимуться досить швидко».

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Україна хотіла б досягти швидких результатів контрнаступу, але в нинішніх реаліях це практично неможливо зробити.

ЗМІ писали, що українські військові змінили тактику ведення контрнаступу, що дозволило скоротити втрати в техніці. Але це сповільнило темпи просування.

Найбільшу перешкоду для українського контрнаступу називають мінні поля.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: