Росія добре підготувалася до контрнаступу, тому він повільний – Тарнавський

Читать на русском
Командувач оперативно-стратегічного угрупування Таврія повідомив, що контрнаступ є успішним, але не настільки, як хотілося б кожному з нас. Він вважає що росіяни добре підготувалися, проте Україна планує досягти прогресу уздовж південного фронту.
ТРК Перший західний

Командувач оперативно-стратегічного угрупування «Таврія» генерал Олександр Тарнавський заявив, що повільне просування Сил оборони під час широкомасштабних наступальних дій, зокрема на півдні, спричинені хорошою підготовкою армії рф до цих подій.

Про це він повідомив в інтерв'ю CNN.

Залужний розповів, як ставиться до заяв про «повільний» контрнаступ ЗСУЗалужний сказав, що його дратують розмови про повільний контрнаступ ЗСУ. Він наголосив, що це не шоу – кожен метр звільненої землі дається кров'ю.

«Контрнаступ є успішним, але не настільки, як хотілося б кожному з нас», — заявив Тарнавський.

Також він додав, що всі чекали, що він буде «швидким, з блискавичним рухом, знищенням противника, захопленням якихось рубежів, якихось об'єктів і в результаті досягненням якоїсь мети».

На думку генерала, є проста причина скромних успіхів у контрнаступі України. Він пояснює це тим, що «росіяни досить потужно підготувалися до цієї події». Так генерал розповідає, що російські приготування були зосереджені навколо великих, ретельно замінованих полів, що ускладнювало пересування української техніки. Також це перетворювало її на цілі для російських атак. Водночас вручну розмінування не вдавалося робити, оскільки це є трудомістким і небезпечним.

«Росіяни зробили дуже щільне комплексне мінування полів, осколково-фугасних боєголовок і прямої установки потужних фугасів, які зараз розташовані в районах проходження техніки та особового складу», — наголосив Тарнавський.

Також генерал зазначив, що влітку Україна планує досягти прогресу уздовж південного фронту. Зараз же, поки ЗСУ намагаються пройти крізь мінні поля, тривають постійні артобстріли з обох боків.

«Це як у боксі, ми тримаємо суперника на відстані витягнутої руки. Ми не підпускаємо їх близько. Бо ближній бій — це зовсім інша справа. Отже, на великих дистанціях ми ефективно перемагаємо», — сказав Олександр Тарнавський.

Нагадаємо, Пентагон заявив, що робити висновки стосовно контрнаступу ще зарано.

Крім того, Тарнавський повідомив, що касетні боєприпаси від США вже в Україні.

Крім того, Залужний розповів, як ставиться до заяв про «повільний» контрнаступ ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: