ЗСУ готуються до другої фази контрнаступу – Bild

Читать на русском
За даними ЗМІ, українські війська готуються завдати масштабного удару по російській армії на тимчасово окупованих територіях півдня країни.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Українські війська готуються завдати масштабного удару по російській армії на тимчасово окупованих територіях півдня країни.

Про це повідомляє Bild.

ЗМІ з'ясували, скільки озброєння Україна втратила за перші тижні контрнаступуЗгідно з даними видання, рівень втрат знизився приблизно до десяти відсотків протягом наступних тижнів.

За даними журналістів, наразі ЗСУ ведуть підготовку до другої фази літнього контрнаступу. Зокрема, аналітики звернули увагу на збільшення кількості ударів по російських складах зі зброєю та інших тилових військових базах росії.

Останнім часом Україні вдалося зв'язати всі доступні західні високоточні ракети та артилерійські системи в єдиний далекобійний «вогняний кулак», який дозволяє успішно атакувати логістику противника. Експерти зазначають, що після таких ударів зазвичай відбувалася активізація бойових дій на лінії зіткнення.

Журналісти також посилаються на слова президента України Володимира Зеленського, який на Форумі з безпеки в Аспені заявив, що процес контрнаступу має прискоритись найближчим часом.

«Я думаю, що сьогодні ми наближаємося до того моменту, коли відповідні заходи можна буде проводити швидше, оскільки ми досягаємо певних рубежів у розмінуванні», - сказав Зеленський.

Видання також цитує слова держсекретаря США Ентоні Блінкена, який нещодавно заявив, що ЗСУ ще не задіяли своїх основних сил під час нинішнього контрнаступу.

Нагадаємо, на даний момент найбільшою перешкодою для українського контрнаступу називають мінні поля.

ЗМІ також писали, що українські військові змінили тактику ведення контрнаступу, що дозволило скоротити втрати в техніці. Але це сповільнило темпи просування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: