ЗСУ змінили тактику контрнаступу після втрат техніки – NYT

Читать на русском
Українські військові змінили тактику ведення контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у техніці. Проте це уповільнило деокупацію територій.
president.gov.ua

Українські військові змінили тактику ведення контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у техніці. Проте це уповільнило деокупацію територій.

Про це пише The New York Times.

У виданні підрахували, що за перші два тижні контрнаступу було пошкоджено або знищено до 20% поставленої на фронт військової техніки. У цю кількість входять також західні зразки озброєння. Проте у наступні тижні рівень втрат знизився до 10% завдяки тому, що Україна змінила тактику ведення контрнаступу. У виданні пишуть, що ЗСУ зосередилися більше на вимотуванні російських сил артилерією і ракетами великої дальності, ніж на атаці по замінованих рф полях. Проте нова тактика уповільнила темп деокупації територій.

«Але ця хороша новина приховує деякі похмурі реалії. Втрати також сповільнилися, оскільки сам контрнаступ сповільнився – і навіть подекуди зупинився – оскільки українські солдати борються з грізною обороною росії. І попри втрати, українці поки що пройшли тільки 8 кілометрів із 96, які вони сподіваються подолати, щоб вийти до моря на півдні й розділити російські війська на дві частини», – наголошують у матеріалі.

Військові експерти додають, що перші 25 км контрнаступу будуть найважчими, оскільки військам, які наступають, як правило, потрібно втричі більше сил – озброєння, особового складу або того й іншого – ніж тим, хто обороняється.

Командувач оперативно-стратегічного угрупування «Таврія» генерал Олександр Тарнавський заявляв, що повільне просування Сил оборони під час широкомасштабних наступальних дій, зокрема на півдні, спричинені хорошою підготовкою армії рф до цих подій.

Також раніше командувач Збройними силами України генерал Валерій Залужний розповів, як ставиться до заяв про «повільний» контрнаступ ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: