У США розповіли, скільки українських військових союзники підготували для контрнаступу ЗСУ

Читать на русском
Контактна група з питань оборони України займається не лише домовленостями щодо постачання техніки, а й підготовкою та навчанням українських військових.

Учасники Контактної групи з питань оборони України вже підготували 17 українських бойових бригад для контрнаступальних дій ЗСУ. При цьому, значна їх частина ще не задіяна в бойових діях на фронті.

Про це голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі повідомив на брифінгу за підсумками «Рамштайну».

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

Як зазначає Міллі, Україна продовжує свій контрнаступ «стабільно й рішуче, сміливо йдучи в жорстокі та криваві битви для повернення своєї рідної землі».

«Цей наступ буде повільним, складним і матиме високу ціну. Під час цієї битви, яка триває, українці ведуть бій через щільні мінні поля й перешкоди, тоді як значний резерв українських сил очікує на участь у бойових діях у час і в місці, яке визначить Україна», – додав він.

При цьому, американський топ-генерал наголосив, що Контактна група з питань оборони України займається не лише домовленостями щодо постачання техніки, а й підготовкою та навчанням українських військових.

«Спільно коаліція навчила 17 бойових бригад для цього наступу й понад 63 тисячі військових. Лише США забезпечили підготовку 15 тисяч із них, причому навчання досі триває», – оголосив він.

Згідно зі словами Міллі, це навчання «дозволило розвинути відчутні навички, які дозволили створити боєздатні українські підрозділи на чолі з талановитими командирами і це має відчутний вплив на поле бою сьогодні».

Нагадаємо, що США дали «зелене світло» європейським країнам для навчання українців на F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: