Данілов анонсував «неприємні сюрпризи» для рф у Чорному морі

Читать на русском
Секретар РНБО розповів, якою буде відповідь України на удари рф по портах та погрози Кремля атакувати цивільні судна.
Фото: УНІАН

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, якою буде відповідь України на удари рф по портах та погрози Кремля атакувати цивільні судна.

Заява Данілова була опублікована у його Twitter-акаунті.

У Білому домі попередили, що рф може атакувати цивільні судна в Чорному морі та звинуватити УкраїнуРосія заклала додаткові морські міни на підходах до українських портів. Вона може атакувати цивільні судна у Чорному морі і звинуватити Україну.

За словами політика, Сили оборони мають намір збільшити кількість і масштаби ударів по російських військах як на суші, так і в морі.

«Україна вже давно зібрала до купи всі «червоні лінії» путіна, звила з них мотузку, на якій повісить російський імперський труп. Спроби залякати мають протилежний ефект і катастрофічні наслідки для росії», – повідомив Данілов.

Він зазначив, що Україна готує для окупантів «багато неприємних сюрпризів та привітів – не лише від армії дронів, а й від флоту дронів».

Окремо Секретар РНБО звернувся до політиків в Одесі.

«Одеським політикам колишньої Партії регіонів і ОПЗЖ саме час пояснити, як їхнє повзання кремлівським килимком привело в Одесу руський мір і скільки крові це коштувало», – підсумував Данілов.

Нагадаємо, 17 липня росія офіційно відмовилася від зернової угоди. Вона також відкликала гарантії безпеки мореплавцям у Чорному морі. За минулі дні окупанти вже тричі атакували портову інфраструктуру України.

Крім того, вчора російське Міноборони пригрозило, що з 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, будуть розглядатися як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

У відповідь на це Міноборони України заявило, що вважатиме потенційними цілями всі судна, які прямують до портів окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: