У Білому домі попередили, що рф може атакувати цивільні судна в Чорному морі та звинуватити Україну

Читать на русском
Росія заклала додаткові морські міни на підходах до українських портів. Вона може атакувати цивільні судна у Чорному морі і звинуватити Україну.

Росія встановила додаткові морські міни на підходах до українських портів. Вона може атакувати цивільні судна у Чорному морі, щоб звинуватити Україну.

Про це повідомив офіційний представник Ради національної безпеки Білого дому Адам Ходж, пише Reuters.

Ракетні атаки рф: президент доручив військовим посилити захист портової інфраструктуриЗеленський доручив військовим посилити захист громадян та портової інфраструктури, а МЗС активізувати роботу з партнерами для тиску на рф та продовження зернової угоди.

«Ми вважаємо, що це скоординовані зусилля, спрямовані на те, щоб виправдати будь-які напади на цивільні судна в Чорному морі та покласти провину за ці напади на Україну», – сказав Ходж.

За інформацією США, на підходах до українських портів встановлені додаткові морські міни.

«Окрім цих скоординованих дій у Чорному морі, ми вже спостерігали, що 18 та 19 липня росія обстріляла українські експортні зернові порти в Одесі за допомогою ракет та безпілотників, що призвело до руйнування сільськогосподарської інфраструктури та знищення 60 тисяч тонн зерна», — додав чиновник Білого дому.

Нагадаємо, 17 липня росія офіційно відмовилася від зернової угоди. Вона також відкликала гарантії безпеки мореплавцям у Чорному морі.

Учора російське міноборони пригрозило, що з 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Крім того, окупанти вже двічі атакували портову інфраструктуру України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: