Міноборони рф пригрозило кораблям, які прямуватимуть в порти України

Читать на русском
В рф заявили, що будуть розглядати всі кораблі, які прямують в українські порти, в якості потенційних перевізників вантажів військового призначення.
Фото: cepa.org

Росія розглядатиме всі кораблі, які прямують в українські порти, в якості потенційних перевізників вантажів військового призначення.

Про це йдеться у заяві міністерства оборони країни-окупанта.

У Мінагрополітики розповіли, як зернова угода може працювати без росіїУкраїна створила страховий фонд на випадок виходу країни-окупанта із зернової угоди. Він налічує щонайменше 20 млрд гривень.

Рашисти стверджують, що вдадуться до таких «заходів» уже з 20 липня.

«У зв'язку з припиненням функціонування Чорноморської ініціативи та згортанням морського гуманітарного коридору, з 00:00 московського часу 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря в українські порти, будуть розглядатися як потенційні перевізники вантажів військового призначення», – погрожують у Міноборони.

Крім того, окупанти вважатимуть залученими в «конфлікт» на стороні України всі країни, чиї прапори будуть розміщені на таких суднах.

Рашисти також «відкликають» гарантії безпеки мореплавцям у північно-західній та південно-східній частинах міжнародних вод Чорного моря. За версією Москви, ці райони будуть оголошені тимчасово небезпечними для судноплавства.

Нагадаємо, у неділю, 17 липня, у Кремлі офіційно заявили, що відмовляються продовжувати зернову угоду. Після цього Зеленський надіслав офіційні листи президенту Туреччини та голові ООН із пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі.

У ніч на 18 та 19 липня окупанти атакували портову інфраструктуру, а також житлові комплекси в Одесі та Миколаївській області. У Кремлі назвали такі атаки «ударами відплати».

Раніше повідомлялося, що президент доручив військовим посилити захист портової інфраструктури.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: