В Міноборони відповіли на погрози рф атакувати судна, які прибувають в українські порти

Читать на русском
Міноборони повідомляє, що з 00:00 21 липня 2023 року всі кораблі, які прямують в російські та тимчасово окуповані українські порти, розглядатимуться Україною як судна, що перевозять вантажі військового призначення.
Фото: Getty Images

Росія своїми заявами про удари по кораблях, які прямуватимуть до українських портів, грубо порушує універсальне право на вільне судноплавство та свідомо підриває глобальну продовольчу безпеку.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому пресслужбою Міністерства оборони України в Telegram.

У Білому домі попередили, що рф може атакувати цивільні судна в Чорному морі та звинуватити УкраїнуРосія заклала додаткові морські міни на підходах до українських портів. Вона може атакувати цивільні судна у Чорному морі і звинуватити Україну.

Там зазначили, що Кремль перетворив Чорне море на зону небезпеки, насамперед, для російських суден, які прямують в акваторії Чорного моря у напрямку морських портів рф та окупованих українських морських портів.

У зв'язку з цим Міноборони повідомляє, що з 00:00 21 липня 2023 року всі кораблі, які прямують до російських та тимчасово окупованих українських портів у Чорному та Азовському морях, будуть розглядатися Україною як судна, що перевозять вантажі військового призначення «з усіма відповідними ризиками».

«Доля крейсера «Москва» доводить, що Сили оборони України мають необхідні засоби для відсічі російської агресії на морі», – йдеться у заяві.

Крім того, Україна з 05:00 20 липня забороняє судноплавство в районах Північно-східної частини Чорного моря та Керч-Єнікальської протоки через небезпеку, що походить від рф. Відповідну навігаційну інформацію для мореплавців вже оприлюднили.

Нагадаємо, 17 липня росія офіційно відмовилася від зернової угоди. Вона також відкликала гарантії безпеки мореплавцям у Чорному морі.

Учора російське міноборони пригрозило, що з 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Крім того, окупанти вже тричі атакували портову інфраструктуру України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: