Стало відомо, скільки тонн зерна знищено обстрілами рф в порту Чорноморська

Читать на русском
У порту Чорноморськ через обстріли росіян 18 та 19 липня знищено десятки тисяч тонн українського зерна.
minagro.gov.ua

У порту Чорноморськ Одеської області через обстріли росіян 18 та 19 липня знищено 60 тисяч тонн українського зерна. Також постраждала і сама портова інфраструктура.

Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства у середу, 19 липня.

Захід сподівається, що Китай чинитиме тиск на росію для повернення до зернової угоди – PoliticoЗахідні країни сподіваються, що Китай допоможе підштовхнути росію до переговорів щодо продовження угоди про експорт українського зерна.

Як повідомляється, знищене зерно в порту Чорноморськ мало бути завантажене на великотоннажне судно та відправлене «зерновим коридором» ще 60 днів тому. Але ворог почав атакувати портову інфраструктуру.

«Вночі 18 та 19 липня росія обстріляла об'єкти портової інфраструктури, які були задіяні у «зерновій ініціативі»», - заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

За його словами, нічний удар вивів із роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту Чорноморськ. За оцінками фахівців, для повноцінного відновлення об'єктів постраждалих цієї ночі знадобиться не менше року.

Нагадаємо, сьогодні вночі армія рф влаштувала потужну атаку різними видами ракет і ударними БПЛА на південні області України. Були зафіксовано влучання на Одещині та у Херсоні.

Росія цілеспрямовано атакувала термінали у портах. Ушкодження отримала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів, перевізників Viterra, CMA CGM Group. Також пошкоджено резервуари та причали Одеського порту.

У Силах оборони заявили, що рф під час обстрілу застосувала нову тактику.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: