Стали відомі подробиці нічної масованої атаки на Одеську область

Читать на русском
На Одещині внаслідок нічної атаки пошкоджено портову інфраструктуру, промисловий об'єкт, склади та житлові будинки, є постраждалі.
Фото: CNN

В Одесі та області внаслідок нічної масованої атаки росіян пошкоджено портову інфраструктуру, промисловий об'єкт, склади з тютюном та феєрверками, житлові комплекси. Є поранені, у тому числі дитина.

Подробиці розповіли у ОК «Південь».

У Кремлі назвали нічну атаку на Одесу «ударом відплати» за Кримський містПєсков заявив, що нічна атака по українських містах, у тому числі Одесі та Миколаєву, була нібито відплатою з боку росії за вибухи на Кримському мосту.

Так, на підльоті до берега було збито російську ракету Х-59: вона впала в одному з кварталів Одеси, вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель навколо. Постраждали троє цивільних.

На портову та критичну інфраструктуру росія направила «Онікси» та Х-22: «Ворог влучив в зерновий і олійний термінал, пошкодив резервуари та обладнання для завантаження, зайнялась пожежа, всі компетентні служби працюють над ліквідацією наслідків. Інформація про постраждалих не надходила».

В Одеському районі є влучання у промисловий об'єкт, де постраждав цивільний співробітник та пошкоджено два склади – з тютюном та феєрверками. Раніше ЗМІ публікували відео із вибухами феєрверків.

Крім того, внаслідок знищення ракет та дронів вибуховою хвилею у житлових комплексах Одеси пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Щонайменше 6 осіб, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися за медичною допомогою.

Нагадаємо, під час нічної атаки росія використовувала крилаті ракети повітряного, наземного та морського базування, а також іранські ударні дрони. У ЗСУ розповіли, скільки повітряних цілей було знищено.

Відомо, що на Миколаївщині під обстріл потрапила рекреаційна інфраструктура на узбережжі. Постраждали двоє людей.

На Житомирщині внаслідок удару «шахедами» пошкоджено об'єкт інфраструктури та приватні будинки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: