«Створює багато проблем»: у ЄС прокоментували вихід росії із зернової угоди

Читать на русском
Боррель також додав, що вважає повною нісенітницею кремлівські звинувачення в обмеженні експорту російської сільгосппродукції з використанням санкцій.
eurointegration.com.ua

Країна-агресор своїм рішенням вийти із зернової угоди створила багато проблем для всього світу. Воно є цілком невиправданим.

Про це голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив у коментарі журналістам.

Експорт українського зерна: як росія блокує роботу «коридору» в Чорному моріЗ перших днів підписання зернової угоди росія намагається саботувати роботу експортного коридору. Більше – на інфографіці.

«Мені дуже шкода говорити сьогодні про те, що росія відмовилася продовжувати цю угоду. Це щось дуже серйозне, що створить велику кількість проблем для багатьох людей по всьому світу», - зазначив Боррель.

Згідно з його словами, Євросоюз робитиме все можливе, щоб зробити українське зерно доступним для тих, хто його споживає за допомогою коридорів солідарності.

«Я мушу засудити росію за це рішення, абсолютно невиправдане, що перетворює голод людей на зброю», - додав глава дипломатії ЄС.

Боррель також додав, що вважає «повною нісенітницею» кремлівські звинувачення в обмеженні експорту російської сільгосппродукції з використанням санкцій.

Нагадаємо, дія угоди завершується сьогодні, 17 липня. ООН вже підтвердила припинення участі росії у Чорноморській зерновій ініціативі.

Зеленський заявив, що Україна готова продовжувати дію зернової угоди без російської федерації, проте для цього потрібна відповідь Туреччини та ООН.

Раніше ми розповідали, чи може росія залишити угоду і що в цьому випадку зможуть зробити Україна та союзники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: